duminică, 14 februarie 2010

A fi fiu. Automat

"Decanul Baroului Brasov crede ca fiii avocatilor ar trebui acceptati automat in breasla: Pot deveni buni avocati sub indrumarea familiei" se spune pe Hotnews.
Propun ca acest fapt sa se extinda la toate meseriile. Adica automat. Fiul dl Mazare - automat primar in Constanta ( judetul Brasil), fiul dl Prigoana - automat parlamentar, fiul dl Vantu - automat malefic, fiul dl Tiriac - automat tenismen (atentie la mingile inalte), fiica dl Geoana - automat prostanaca (doar pe Facebook), fiul dl Ponta - automat om de sistem (care sa functioneze mai bine), fiicele dl Basescu - automat reginele tarii. Totul la foc automat.

5 comentarii:

  1. In realitate, ceea ce cere Moldovan se practica de mult timp. Doar ca breasla avocatilor e mult mai permisiva cu accesul, fata de notari, executori, experti, astfel ca au acces si "profanii" - aia care n-au mama , tata, bunic ,etc , avocat. Dl Decan & clanurile sunt nemultumiti ca mai fac si altii bani, luand clientii de la nasul lor, de-aia vor lege, sa isi asigure continuitatea la tron.
    Oare in arhitectura e la fel? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain postul asta.

    Si in arhitectura e la fel. Ai mei nu au nici o legatura cu asta si se simte.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aberatia initiala este oricum faptul ca sunt prea mari barierele de intrare in pietele astea. Si in esenta barierele sunt puse tocmai de catre cei din breasla pentru a limita competitia. In fine, sunt prezentate altfel, calitate, standarde bla bla. Mai mult decat atat nu poti sa iti faci o casa fara semnatura unui arhitect, nu poti sa cumperi una fara notar. Deci bariere si obligativitati. Sunt tari meseriile astea, nu ca ingineria ;).

    Aberatia astora de acum e dubla, adica nu se gandesc sa scada barierele pentru toti, ci doar pe linie de familie, Parsivenie la maxim, si la un moment dat ar fi bine sa interzica accesul profanilor la astfel de meserii, dar obligativitatea de a apela la practicantii alesi ale acestora.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, asta e cu meseriile "liberale". Asa se intampla si in arhitectura (facultatea e plina). Dar e nesimtire sa faci si un "cadru legal" pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa va explic de unde vine panica dlui decan: incepand cu anul asta, examenul de admitere in avocatura este centralizat, pe tara, nu in fiecare judet, cum era pana acum. Va fi mai greu de intrat, inclusiv pentru copii de avocati, sau cel putin asa se spune.

    RăspundețiȘtergere