vineri, 23 aprilie 2010

SouthPark loves Mohamed

Ultimele 2 episoade Southpark (aniversare - episodul 200 si 201) refac o controversa veche: desenare profetului Mohamed (considerata blasfemie). Probelma lui Trey Parker si matt Stone nu e ca a fost omorat un regizor (2004) si amenintat un caicaturist danez (2006). Problema lor e ca in 2001 (inainte de 9/11) facusera un episod (SuperBestFriends) in care era portretizat Mohamed (foto sus), la care nimeni nu a reactionat nicicum. Deci iata, o problema ivita de curand, o cenzura noua de cativa ani.
Ce mi-a placut din interviul creatorilor Southpark este ca , atunci cand a fost amenintat caricaturistul danez in 2006, toti jurnalisti nu au reactionat in solidaritate cu el, ci s-au dezis de el, iar ei se intreaba "Cum ar fi fost sa publice toate ziarele europene caricaturi cu Mohamed a doua zi?". Pai ar fi fost ori Jihad, ori o mie de ani pace.

Un comentariu:

  1. e interesant cum mark stone are acum o barba demna de orice taliban (student). insa are tot panaloni scurti. he'll learn soon enough !

    iar ce e mai interesant, doar niste new yorkezi i-au amenintat pe astia, cum remarca si jon steward ironia http://www.thedailyshow.com aprilie 22 videos. insa a fost de ajuns.

    RăspundețiȘtergere