luni, 29 noiembrie 2010

Wiki-tiki-taka-leaks

Ați aflat deja de scurgerile de informație de la Wikileaks, deși mai organizate se găsesc pe siteul The Guardian. Adică, mai multe documente ce se găsesc pe intranetul (cu 2,5 mil de utilizatori) diplomaților americani din toată lumea, încep a fi făcute publice.
Aflăm că Ban Ki Moon (șeful ONU) este urmărit zilnic (carduri, mailuri etc), Berlusconi este un lider slab (poate știam asta), Guvernul britanic este haotic (asta nu bănuiam), Merkel este rigidă și necomunicativă (evident), Arabia de Sud vrea ca SUA să intre odată în Iran și să taie capul șarpelui (uuuuh, cam nasol), că Pakistan are mijloacele de a face o bombă nucleară și americanii încercă să ascundă asta (probabil că e și Bin Laden la plajă acolo).
Încă suntem la început și mai durează până se ajunge la litera Z (de la Zeus).

Un comentariu:

  1. Mie nu aduc nimic nou dezvaluirile. Oricum, nu au poze si cand ma gandesc la asta mi se par si mai putin interesante. Sauditi (suniti) precum si restul lumii arabe (sunite) se uita la iranieni (shiiti) cu destula circumspectie - nici o mirare ca vor sa-i rada (http://en.wikipedia.org/wiki/File:Islam_by_country.svg). Restul de descrieri-capsula ale liderilor europeni sunt iara moi sau deja stiute. Ca Angela Merkel n-are imaginatie. Big deal. Rusia e stat mafiot, Romania e cam salbatica. Really, news? Ca SUA s-a reorientat la randul ei catre zona de la Marea Neagra dupa ce a vazut ca Rusia nu o lasa jos. De parca facea Poseidon al nostru de capul lui summit NATO si altele de la Bucuresti. Ce a mai aparut sa te clarific, nu vreau sa existe angoase geo-strategice. Ah, China nu s-ar opune reunificarii Koreei: reclama pentru WC 2022 din nou in Korea include spargeri de ziduri http://www.youtube.com/watch?v=uaynnp1_yj4
    Daca ziceau astia cu wikileaks ca Real o sa o manance cu 5-0 de la Barcelona mai ziceam.

    RăspundețiȘtergere