marți, 22 martie 2011

Rusification by Severin

Habar n-aveam ca unii europarlamentari romani se ocupa de amendamente pro-ruse chiar impotriva intereselor grupului din care fac parte (Socialisti, da). Un scurt fragment din mai multe fragmente din ultimii ani ai carierei politice a dl Severin (care, asa cum banuiam, nu poate sa demisioneze din PE din cauza electoratului, care l-a votat). Restul aici.

Însusi vicepresedintele grupului socialist, Hannes Swoboda, si-a manifestat flexibilitatea fata de propunerea de textul lui Traian Ungureanu, care suna mai mult decat rezonabil: sistemul antiracheta “ar trebui sa tina seama de o abordare comuna a tarilor europene in privinta apararii Europei impotriva amenintarilor balistice, in cadrul unui dialog la nivel continental si incurajand participarea industriei europene de aparare la realizarea scutului”.
Un text rezonabil de bun pentru majoritatea europenilor, dar nu suficient de bun pentru PSD. Europarlamentarii Adrian Severin si Ioan Mircea Pascu au introdus un amendament de ultim moment, prin care la formula “dialog continental” se adaugau cuvintele “inclusiv cu Rusia”. Cum adaosul celor doi nu a fost acceptat, amendamentul lui Ungureanu a fost adoptat fara probleme, cu 358 de voturi, adica si de la liberali si socialisti, dar nu si de la PSD, care a votat in bloc impotriva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu