vineri, 30 octombrie 2009

(i)Moralitatea referendumului

Ar trebui sa se discute despre parlament bicameral vs unicameral. Dar se discuta despre de ce s-a pus referendumul in aceeasi zi cu prezidentialele.
In SUA, in noiembrie 2008, ca in fiecare nonoiembrie la alegeri, in fiecare stat, daca tot vine omul la vot, se pun multe referendumuri (gay rights, immigrant works, riffles, blabla). Unii comentatori/ONGuri au spus ca romanul va fi confuz cu 3 buletine de vot (sa se dea mai putine, sa ajunga la toti). Pe de alta parte in SUA referendumurile sunt initaite de ONGuri in cea mai mare parte, la noi ele nu prea se baga la strans de semnaturi.

In alta ordine de idei, se poate spune ca e "imoral" faptul ca dl Basescu se foloseste de referendum pentru a-si inmulti bagajul de votanti. E adevarat ca se confunda candidatul cu initiatorul. Poate ar trebui penalizat dl Basescu, dar oricum ar fi, ar fi o decizie proasta sa nu se intample in aceeasi zi (vezi SUA) la fel de proasta precum decizia dl Antonescu, Geoana sau Oprescu de a nu vorbi deloc despre acest referendum (votantii pot fi confuzi).

2 comentarii:

  1. Ce e interesant e ca se fac referendumuri locale pentru legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri usoare. Asta tot o metoda de prefraudare e? Ca o sa se faca in special in zone rurale unde diavolul Basescu trebuie oprit sa aduca iadul pe pamant.

    RăspundețiȘtergere
  2. acum am ajuns in bv si am vazut la stirile locale ca in judet se va vota pentru legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare. Iti dai seama, Brasov - Amsterdamul Romaniei.

    RăspundețiȘtergere