miercuri, 4 noiembrie 2009

Despre legalizarea prostitutiei in Brasov

La inceput, dl Basescu a facut o comisie care a analizat diverse impacte sociale bla bla bune-rele, rezumate de adversarii sai politici la dorinta acestuia de a legaliza prostitutia si drogurile (usoare). Apoi BAsescu a mutat cu referendumul pentru parlament si acum, dl Cancescu, presedinte CJ Brasov a mutat cu un referendum pentru legalizarea prostitutiei si a drogurilor (usoare).
Nu vorbesc de droguri (usoare), care este un punct pierdut, ci despre legalizarea prostitutiei.
dl Cancescu spera ca judetul pe care il conduce sa voteze impotriva la acest referendum si nu ne spune ce s-ar intampla daca se va vota pentru. Deci nu exista nici o strategie de implementare a referendumului (pare a fi doar consultativ - Veniti sa vedem ce credeti despre asta din banii vostri). El spune ca aliatii lui sunt preotii, cei care chiar i-au cerut acest referendum. Sa nu uitam ca exista doua mari meserii in tara asta care nu platesc impozite la stat : preotii si prostituatele.

Exista 3 categorii de prostituate:

1. Cea care o face din meserie, asa traieste ea. Este probabil genul de prostituata care arata foarte bine si are clienti de lux.
2. Cea care e nevoita sa practice aceasta meserie pentru ca nu poate sa se intretina pe ea sau/si pe familia ei. Este probabil somera, uneori provenita din orfelinate (care dau afara la 18 ani), pur si simplu saraca, genul pe care o vezi pe drumuri (pe lascar catargiu langa sectia de politie 1, pe centura bucurestiului, pe drumuri comunale). Uneori e cineva in spatele ei (zis si pestele).
3. Cea care este obligata sa practice aceasta meserie. Este genul care a plecat in tari straine sa caute de munca si a intrat intr-o retea de traficanti de carne vie, i s-a luat pasaportul, e tinuta undeva in niste cotloane, cartiere rau famate, periferia marilor orase civilizate. Dar nu sunt doar cele care au plecat si multe care au ramas aici obligate sa se prostitueze.

Intrebarea este : Cine ar avea de pierdut si cine ar avea de castigat de pe urma legalizarii prostitutiei?

De castigat ar avea in primul rand aceste femei. S-ar diminua numarul lor: ar ramane prima categorie si partial a doua - fara peste, iar din a treia categorie s-ar reduce considerabil pentru ca, clientii s-ar orienta spre bordeluri curate si legale, in loc de cotloane ascunse. Apoi statul ar avea de castigat, prin taxe si impozite stranse la bugetul local, redistribuit, de exemplu, catre masuri sociale, case pentru saraci, ajutoare pentru someri etc.
De pierdut ar avea interlopii (pesti sau traficanti de carne vie). Statul, avand un control asupra acestei meserii, ar diminua considerabil numarul si influenta acestora.

Cam despre asta este vorba.



3 comentarii:

  1. In sfarsit te-ai enervat :). Teoretic cam genul asta de argumente merg si pentru droguri usoare.

    Legat de finalitatea referendumului, nici al lui Basescu nu e obligatoriu. Daca insa in Brasov iese ca mai mult de jumatate din votanti apreciaza ideea, s-ar putea sa devina tema de campanie in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  2. tu de unde stii atatea despre prostituate? :P

    RăspundețiȘtergere