luni, 30 noiembrie 2009

Minaretul zgaria norul

Dupa cum ati aflat sau nu, in Elvetia, tara neutra, s-a stabilit, prin referendum (ce arma), interzicerea minareturilor. In conditia in care exista doar patru moschei cu minaret, care probabil au deranjat vreo trei mosi din ora in ora cu sunetele indreptate spre Meca, cam nasoala alegerea lucratorilor in domeniul vacilor mov si a ceasului cu cuc.

2 comentarii:

  1. Iarasi trebuie sa fac e pe avocatul diavolului. E nasoala alegerea intr-adevar, dar e un fapt legitim: daca lumea asa vrea asa sa fie. La noi nici o cioara de pe gard nu poti sa alungi prin referendum.
    Elevetienii, daca isi vor da seama peste un an ca au gresit (daca le bombardeaza vreo doua banci :)) vor schimba legea tot prin referendum. E viata lor si o controleaza. E mult mai bine chiar cu riscul unor decizii aberante ca aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, eu nu am contestat valoarea referendumului, ci alegrea lui.
    Si in California au facut referendum pro-gay marriage acu 2 ani a trecut apoi anul trecut a fost facut din nou si a fost respins.
    La noi, probabil ca nu vor face mare lucru (cu ultimul referendum in cazul in care iese pinochio), mai ales ca in constitutie nu se spune in cat timp trebuie sa actioneze parlamentul.

    RăspundețiȘtergere