duminică, 29 noiembrie 2009

Drumul prin intuneric

Nu exista o singura Romanie. Nu poti pune la un loc mineri, profesori, manelisti, scriitori, ziaristi, politicieni, capsunari, corporatisti si spune ca poti fi echitabil cu toti. Nu exista egalitate intre oameni, poate doar pana in momentul nasterii; din acel moment suntem toti supusi la diferite impacturi sociale care ne face atat de diferiti. Singurul lucru care ne uneste sunt buletinul (nu si pasaportul care pentru unii este diplomatic) si moartea (nu, taxele nu sunt platite de toti). Poate ca ar fi posibila o unitate in diversitate, dar ar insemna tot o ierarhizare in final.
Nu plec din Romania azi, dar nu stiu ce decizie voi lua maine. Si de fapt asta e cel mai nasol lucru in Romania: nu esti sigur de nimic dupa ziua de azi.
Multi se bucura de victoria anticipata a dl Geoana pentru ca "va fi liniste, in sfarsit". Daca va fi o liniste asurzitoare, va fi timpul sa iesim de pe facebook si twitter si sa respiram aerul tare din Piata Universitatii.

4 comentarii:

  1. Prima observatie ar fi ca treaba cu buletinu nu e valabila chiar pentru toti. Cred de exemplu ca exista cel putin un portughez care are acasa un buletin romanesc ( nu neaparat al lui).
    A doua - cred si eu ca se va iesi in Piata Universitatii daca iese Jioana.
    Trei - capsunarii si in general cei care au lucrat pe afara am senzatia ca nu voteaza cu Jioana.
    Si patru - nu stiu de ce mi se pare firesc sa plece ei - dar se pare ca tot imping baietii creierele in afara tarii.
    Asta e - istoric vorbind nu am fost niciodata o tara interesanta cultural/intelectual. Vom ramane ce am fost, o tara de margine a imperiului (de data acesta UE) - un fel de chilot.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta cu iesitul in strada e utopie. Actiunile impulsive nu au succes si oricum nu sunt bine definite ca scop in general. Am avut cinci ani (sau mai bine zis douazeci) in care sa ne informam, sa ne facem o parere despre ce inseamna raul mai mic. Rezultatele acestei forte analitice se va vedea pe 6 decembrie. Ce va fi dupa, va fi istorie, am mai trait-o o data. Nu e vina PSD-ului ca nu s-a reformat, e vina oamenilor care nu acorda atentie esentelor. Si, esenta PSD este un criminal, aka Ion Iliescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.adevarul.ro/financiar/TV-Nevroze_0_146985394.html

    RăspundețiȘtergere
  4. ma gandeam mai mult la faptul ca (se fac si 20 de ani de la 13-15 iunie 90) s-ar putea sa fim nevoiti sa reactionam, si poate va trebui sa o facem fizic la o demonstratie. Nu sunt adeptul lor dar daca ajungi disperat, inaite de a te gandi ca pleci din tara, ar trebui sa te gandesti sa-ti revendici tara inapoi.

    RăspundețiȘtergere